so tasty so healthy so easy

5 x gezonde gluten- en lactosevrije snacks voor mee naar werk

5 x gezonde gluten- en lactosevrije snacks voor mee naar werk

Tijdens ons werk hebben we allemaal weleens zin in een lekkere snack. Het is natuurlijk heel aantrekkelijk om snel even iets uit de snoepautomaat te halen, maar er zijn ook hele makkelijke, en bovendien lekkere, alternatieven voor die chocoladereep. KOOC heeft een aantal gezonde lactose- en glutenvrije snacks voor je op een rijtje gezet. Zo kan je weer vol aan de slag!

 

 1. Appeltaartvulling

 

 

 

Een heerlijke snack als je even geen zin hebt in de gewone appel.

 

Wat heb je nodig?

 

- 1 appel

- Citroensap

- Handje rozijnen

- 1 theelepel kaneel 

 

Hoe maak je het?

 

- Snijd de appel voordat je naar werk gaat in plakjes (of rasp hem)

- Doe er een paar drupjes citroensap bij, dan wordt de appel minder snel bruin.

- Doe er een handje rozijnen bij en voeg een flinke theelepel kaneel toe.

- Hussel de mix door elkaar en klaar is kees!

 

2. Rauwe groenten met hummus dip

 

 

 

Heel simpel, maar zo lekker. En je hoeft je niet schuldig te voelen als je er een paar extra neemt. Bovendien kan je heel veel kanten op: paprika, selderij, wortel, radijsjes, komkommer, etc.

 

Wat heb je nodig?

 

- Groenten naar keuze 

- Hummus

 

Hoe maak je het?

 

- Snij de groenten van jouw keuze in stukken.

- Neem in een goed afsluitbaar bakje de hummus (let op: zonder onnodige toevoegingen) mee.

- Dippen maar!

 

3. Havermout appelmoes cake

 

 

 

Als je aan het begin van de week een lekkere grote cake bakt, kan je elke dag een plakje meenemen naar werk. Deze cake is super lekker en vullend!

 

Wat heb je nodig?

 

- 170 gram glutenvrije havermout

- 300 gram appelmoes (zorg ervoor dat je appelmoes neemt zonder toevoegingen of suiker)

- 3 eieren

- 2 theelepels bakpoeder

- Kaneel

- 3 eetlepels honing

- 4 dadels

 

Hoe maak je het?

 

- Verwarm de oven voor op 160 graden.

- Vet een cakeblik in met boter.

- Doe de appelmoes, havermout, eieren, kaneel en het bakpoeder in een kom en roer tot een glad mengsel.

- Verdeel het mengsel in het cakeblik en zet in de oven tot de cake goudbruin is (ongeveer 40 minuten).

 

4. Rijstwafel met pindakaas en banaan

 

 

 

Een rijstwafel met pindakaas en banaan is altijd goed. Bovendien kan je makkelijk een pakje rijstwafels, een pot pindakaas en bananen op werk leggen. Zo heb je altijd wat achter de hand.

 

Wat heb je nodig?

 

- Suikervrije pindakaas

- Banaan

- Rijstwafel

 

Hoe maak je het?

 

- Smeer wat pindakaas op de rijstwafel.

- Snij de banaan in plakjes. 

- Leg de plakjes op de rijstwafel

 

5. Kopje pompoensoep

 

 

 

Als je wat meer trek hebt is een kopje soep een heerlijke optie. Maak thuis een grote pan, dan kan je er meerdere keren van eten. In een afsluitbaar bakje kan je altijd een portie meenemen naar werk. Super handig en lekker dus!

 

Wat heb je nodig (pompoensoep)?

 

- 1 ui

- 3 teentjes knoflook

- Olijfolie

- 1 pompoen

- 2 bouillonblokjes

- Water

- Ras el hanout

- Peper

- Zout

- Basilicum

 

Hoe maak je het?

 

- Pel en versnipper de ui en knoflook.

- Schil de pompoen en snijd deze in stukken van ongeveer 1 x 1 cm.

- Zet een pan met olie op het vuur. Fruit hierin de ui en knoflook.

- Voeg de stukken pompoen toe en roer het goed door.

- Voeg nu water toe tot dezelfde hoogte als de pompoen.

- Laat het geheel 20 minuten koken.

- Pureer alles vervolgens met een staafmixer en voeg naar smaak peper, zout en ras el hanout toe.

- Garneer de soep met een paar blaadjes verse basilicum.

 

Wil je niks missen van KOOC?
Abonneer