so tasty so healthy so easy

Glutenvrij quinoa recept: taboulé

  • Geplaatst op
  • Door Team KOOC
  • Geplaatst in Quinoarecept
Glutenvrij quinoa recept: taboulé

Wij vertelden je al eerder waarom wij zo dol zijn op quinoa. Quinoa is glutenvrij en past dus prima in onze glutenvrije kant en klaarmaaltijden. Bovendien zit het bomvol voedingswaarde en het is dus erg gezond.

 

Je kunt quinoa makkelijk zelf gebruiken in je maaltijden. Bijvoorbeeld in deze frisse taboulé. Taboulé is afkomstig uit de Libanese keuken en wordt traditioneel als voorgerecht of bijgerecht gegeten. Het wordt van origine gegeten met bulgur, maar wij maken het met het glutenvrije quinoa.

 

Frisse quinoa taboulé

Voorbereiding: 15 minuten

Bereiding: 30 minuten

Voor 4 personen

 

Ingrediënten

  • 1 kop quinoa, heel goed spoelen en uit laten lekken in een fijnmazig vergiet
  • 1 kop water
  • keltisch zeezout of himalayazout (optioneel)
  • 1 komkommer, in kleine blokjes gesneden
  • 1 rode ui, fijngesneden
  • 1/2 bosje bosui, fijngesneden
  • verse munt, fijngehakt

 

Dressing

  • het sap van een citroen
  • extra-vierge olijfolie
  • keltisch zeezout/himalayazout

 

Bereiding

  1. Was de quinoa en breng aan de kook met water en zout.
  2. Bedek de pan met een deksel en zet het vuur zacht. Kook gedurende 20-25 minuten, totdat het water is geabsorbeerd.
  3. Roer de quinoa luchtig met een vork of lepel en plaats het in een schaal.
  4. Maak de citroen vinaigrette door het citroensap, de olijfolie en zout te combineren (in de basis 2 delen sap en 1 deel olie).
  5. Mix de quinoa met de vinaigrette en de groenten en zet het in de koelkast totdat het koud is.

 

Variaties

Voeg kleine vierkant gesneden stukjes gekookte bietjes, geblancheerde wortels, broccoli, bloemkool, gehalveerde cherry tomaten, of een andere kleurrijke groente toe (door de bieten zal de quinoa lichtelijk roze worden). Gebruik appelazijn in plaats van citroensap, en voeg dijon mosterd toe voor wat scherpte. Voeg verse fijngesneden basilicum of dille toe voor wat extra frisheid.

 

Eet smakelijk!

 

Wil je toch niet zelf koken, maar wel graag een gezonde maaltijd op basis van quinoa eten? Kijk dan eens bij onze biologische en glutenvrije kant en klaarmaaltijden, zoals onze vegetarische Gado Gado en de kipstoofpot met quinoa en broccoli.

 

 

Wil je niks missen van KOOC?
Abonneer