so tasty so healthy so easy

Oh mi Gado Gado: KOOC gaat vega!

Oh mi Gado Gado: KOOC gaat vega!

Na jullie lang in spanning te hebben gehouden, is het moment eindelijk aangebroken. KOOC heeft een gezond alternatief voor de veelal ongezonde bestel-, afhaal-en kant-en-klaar maaltijden voor vegetariërs.

Na het succes van onze kant-en-klaar maaltijden met vlees en vis, voegen we nu ook een vegetarische variant aan ons menu toe. Welke maaltijd dit is? De titel heeft het waarschijnlijk al verklapt.

 

Gado Gado met ei en quinoa

De nieuwste KOOC variant is een Gado Gado. Deze 100% biologische maaltijd bevat bloemkool, sperziebonen, spitskool, paprika, notensaus en uiteraard een eitje. We geven er onze eigen twist aan door quinoa aan de maaltijd toe te voegen. Niet alleen superlekker, maar ook gezond! De maaltijd heeft de juiste samenstelling van hoe een vegetarische maaltijd eruit hoort te zien. Daar heeft onze levensmiddelentechnoloog Ralph Moorman wel voor gezorgd.

 

Voedingswaarden per 100 gram

136,6 kcal – 7,7 g vetten (waarvan 2,6 g verzadigde vetzuren) – 10 g koolhydraten (waarvan 2,1 g suikers) – 5,3 g eiwitten – 0,1 g zout.

 

Ingrediënten

35% quinoa, 14% bloemkool, 10% kippenei (EI), rode paprika, kokosmelk, amandelen geroosterd (NOTEN), 6% spitskool, sperziebonen, ui, kokos, honing, knoflook, komijnzaad, limoensap, koriander, citroengras, gember, zonnebloemolie, kruiden en specerijen.

 

En nu horen we jullie denken: waar zijn de pinda’s voor de satésaus gebleven? Noten zijn de basis van de saus. Amandelen om precies te zijn. Om de licht bittere bijsmaak van amandelen weg te nemen is er biologische honing en een beetje gembersiroop aan toegevoegd. 


En hoe zit het dan met de suiker in de saus? Voor onze notensaus is de hoeveelheid suiker vergelijkbaar met een half suikerklontje. Dit is een factor tien minder dan de meeste pindasauzen. Recent onderzoek van Questionmark laat zien dat normale satésaus vaak voor meer dan 20% uit suikers bestaat. KOOC neemt de minimale hoeveelheid suiker en dit zal zeker in combinatie met de vetten en vezels in de maaltijd de bloedsuiker niet beïnvloeden. Een gezond en lekker alternatief!

 

Naast dat de maaltijd voor 100% uit biologische ingrediënten bestaat, is ook deze maaltijd bereid zonder smaakversterkers en conserveermiddelen en geheel vrij van gluten, lactose en caseïne.

 

 

Hulp van jullie

Een vegetarische kant-en-klaar maaltijd kon natuurlijk niet lang uitblijven. We vroegen jullie om input te geven voor vegetarische recepten en wat bleek? Gado Gado kwam als favoriet vegetarisch gerecht naar voren. Naast risotto en couscous gemaakt van bloemkool waren ook vegetarische lasagne en falafel in de race om als eerste vegetarische maaltijd het KOOC menu te betreden. Voor nu is voor Gado Gado gekozen, maar we kunnen nu alvast verklappen dat er snel een tweede vega variant aan komt. Inspiratie, tips en ideeën van jullie zijn van harte welkom en worden beloond. 

 


Laten jullie ons weten wat jullie ervan vinden?

Wil je niks missen van KOOC?
Abonneer