Wat moet je doen om perfect in je maatpak te passen? Vijf vragen aan Sander Lusink

Wat moet je doen om perfect in je maatpak te passen? Vijf vragen aan Sander Lusink

Hij weet als geen ander hoe je strak in pak verschijnt. Een stijlvol, op maat gemaakt pak, straalt echt iets uit. Maar gezondheid is minstens zo belangrijk. Is het niet voor de uiterlijke verschijning, dan is het wel voor jezelf. We vragen topman (Brand Director) van maatpakkenimperium Oger, Sander Lusink, het hemd van het lijf over zijn gezonde levensstijl.

 
Je bent dagelijks te vinden in Vitamin store in Beethovenstraat. Neem je altijd dezelfde shake?  

‘Ja. De Green Magic. Dit sapje bestaat uit spinazie, ananas, appel, citroen, tarwegras & vitamine C. De ideale manier om de dag te beginnen, wat mij betreft.

 

Ik let goed op mijn gezondheid. Gezondheid en (zakelijk) succes gaan wat mij betreft hand in hand. Sinds vier jaar ben ik bewust gezonder gaan leven. Toentertijd propte ik zo veel mogelijk afspraken in een dag en schoot eten er vaak bij in. Lange werkdagen en een druk sociaal leven braken me op met als gevolg dat ik een hartstilstand kreeg tijdens bootcamp. Ik ben toen zeven minuten dood geweest. Sindsdien ben ik het rustiger aan gaan doen en dingen gaan relativeren. De doctoren adviseerden mij gezonder te gaan eten. Nu eet ik minder vet, drink ik nog maar een beetje alcohol en ben ik helemaal afgestapt van de suiker in cappuccino’s. Maar gezondheid is meer dan gezond eten..’

 

 
Wat versta je onder een gezonde lifestyle?

‘Ik eet af en toe best een hamburger hoor! Ik leef gewoon normaal, met minder vlees, minder zuivel en minder suiker. Het normaliseren van dingen waarvan eigenlijk iedereen weet dat het niet goed voor je is. Groenten zijn dus vaak een vervanger voor vlees en ik eet bij voorkeur vis. Met een zakenlunch moet ik wel doseren. Voor mij is een gezonde levenstijl een combinatie van sporten, op tijd naar bed gaan en minder alcohol. Genieten van je leven, maar wel normaal doen.

 

Naast gezonder te eten, train ik twee keer per week met Ralph (Moorman) in de gym voor kracht. En ik doe één keer per week meditatie en ook één keer per week yoga. Sporten is echt een must, maar ik ben helaas niet zo’n type. Ik sleep mezelf echt naar die trainingen...

 

Ik was zo iemand die een sport abonnement had en er letterlijk één keer gebruik van maakte. In mijn eentje sport ik sowieso niet, behalve dan het fietsen naar werk. Al fiets ik dan wel op een ebike ;). Dit is twee keer zo snel maar niet twee keer minder intens’.

  

 
Je bent de modekeizer. Wat moet je volgens jou doen om perfect in een pak te passen?

‘Er zijn niet echt algemene regels, maar ik kan er wel een paar bedenken:

1. Minder bier drinken is goed voor iedere man. Goed om te weten is dat egale overhemden zonder opdruk met een gekleurd pochet (dat zakdoekje in je borstzak) de aandacht weg trekken van de buik. Mocht je en buikje hebben, is het verstandig om een goed pak te kopen waarvan het jasje op de buik niet te strak zit. Een mooi bijpassende das camoufleert de buik ook.

2. Yoga voor een goed postuur. We zijn allemaal geneigd sneller (onbewust) krom te lopen aangezien we veel bezig zijn met onze smartphones. Hoe rechter op je loopt, des te normaler je figuur en des te beter je pak past. Bij yoga train je een rechte houding.

3. Mijd brood wanneer je af wil vallen. Geheel broodvrij eten vind ik zelf ook lastig, maar probeer de hoeveelheid brood (en al het andere waar tarwe in zit) te beperken tot één snee per dag. Je zult echt (snel) verschil merken. Als ik zin heb in brood eet ik de laatste tijd vaak het glutenvrije YAM brood van Ralph Moorman.

 

 

Waarom ben jij KOOC ambassadeur? 

‘Sinds Ralph mij KOOC aanraadde, ben ik een beetje verslaafd. Écht een aanrader voor iedereen die weinig tijd heeft en snel iets gezonds wil eten. Ik ben zelf heel slecht in het afwegen van het aantal gram en bij de maaltijden van KOOC weet je gewoon dat dat goed zit. Ook heb ik last als ik gluten eet. Ik lig dan niet meteen op de grond of iets, maar glutenvrij dineren is dan mooi meegenomen. Hierdoor voel ik mij ook beter. Bestellen doe ik voor negen maaltijden in één keer. Zes van de maaltijden gaan direct de vriezer in en de andere drie bewaar ik in de koelkast. Ik probeer regelmatig thuis te eten dus qua aantal zit ik dan wel goed. Het lekkerst vind ik de maaltijden wanneer ik ze niet invries. Dus ik hoop stiekem dat er binnenkort meer besteldagen komen of dat ik ze bij de supermarkt kan afhalen in de toekomst’

 

 

Wat moeten mannen doen om er op hun bijna veertigste nog zo goed uit te zien? Wat zijn jouw gezondheidstips?

‘Nou heb je even? Ik ben zelf enorm fan van wellness. Op z’n tijd een gezichtsbehandeling, massage, en spa is voor niemand een overbodige luxe. Het is sowieso belangrijk dat mannen hun huid goed verzorgen. Mediteren en yoga zijn echte boosters voor de gemoedstoestand- helemaal voor mannen met een druk leven- maar waar ik echt bij zweer is twee liter water per dag. Ik drink geen cola, weinig fris en heel af en toe een glas wijn. Die twee liter water is voor mij heilig. Crash diëten geloof ik niet in. Binnen een maand ben misschien die tien kilo kwijt, maar het zit er in de helft van de tijd snel weer aan. Een week zonder alcohol zorgt eveneens voor heel veel energie, maar dit echt lang volhouden is voor mij lastig met mijn levensstijl en werk. Dan komt het eigenlijk allemaal neer op het oude bekende gezegde:

Rust Reinheid en Regelmaat.’

 

De KOOC bestelling van Sander Lusink

De KOOC bestelling van Sander Lusink