Het nieuwe kant-en-klaar dineren vanaf de geboorte

Het nieuwe kant-en-klaar dineren vanaf de geboorte

Kant-en-klaar maaltijden zijn natuurlijk niet nieuw. Maar gezonde dagverse varianten zijn lastig te vinden, en waarom is dit er nog niet?

Daarom creëerden Ralph Moorman en Cor Jansen in 2017 samen KOOC: gezonde dagverse kant-en-klaar maaltijden, die naast 100% biologisch ook vrij van ongewenste toevoegingen, toegevoegde suiker en zonder gluten*, lactose* en caseïne* zijn. Het concept was geboren om jouw gezonde eetpatroon voort te zetten. 

*Update oktober 2019: KOOC introduceert ook maaltijden mét gluten en/of en zuivel. Let op de icoontjes bij de maaltijden.

 

Door gebrek aan tijd is de de verleiding naar bestel-, afhaal- en kant-en-klaar maaltijden soms niet te weerstaan. Gek eigenlijk, vinden wij, want gezond eten is behoorlijk aanwezig anno 2017. Echt gezonde kant-en-klaar maaltijden zijn moeilijk te vinden. Meal prepping (het van tevoren klaar maken van gerechten) is één manier om aan de gezonde levensstijl te voldoen, maar gezonde kant-en-klaar maaltijden maken dit nog een stuk makkelijker. De perceptie van kant-en-klaar in Nederland gaat veranderen.  

 

 
KOOC: echt koken maar dan omgekeerd. 

Het idee van gezonde kant-en-klaar maaltijden dwaalde al een tijd rond in de gedachte van Cor Jansen. Een belletje naar Ralph was dan ook genoeg: één plus één is drie. Onmiddellijk startten zij met een nieuw concept. Het doel? Dagverse maaltijden bereiden die voldoen aan de gezondheidscriteria van Ralph Moorman. En dat zijn er nogal wat:  

 

Maaltijden moesten in de eerste plaats zo min mogelijk bewerkt zijn, waarbij de grondstoffen het dichtst bij hun natuurlijke staat zijn. Daarnaast waren toegevoegde suiker, gluten, lactose, caseïne en additieven uit den boze en moest er een gevarieerd aanbod worden gecreëerd. Uiteraard ook allemaal biologisch. 

 

Maar het belangrijkst: wel écht lekker. ‘De smaak moet echt goed zijn’ aldus Ralph en Cor. Niet voor niets zijn de maaltijden uitvoerig getest en worden aan iedere maaltijd verse kruiden en specerijen toegevoegd. Ander dingetje waar de mannen op letten: dat het goed verzadigt. Bij veel maaltijden denk je achteraf: ‘doe er nog maar een’. Dat willen we absoluut voorkomen. Liever te veel dan te weinig is ons motto. 

 

 

Testen testen testen  

Niet alleen de porties zijn zorgvuldig getest. Alles waar je maar aan kan denken is goed doordacht. Cor: ‘Van design tot recept, echt o-ver-al is over nagedacht.’ Sinds oktober 2016 leef ik in een soort rollercoaster. Non-stop denken, keuzes maken en allemaal met een doel: gezonde kant-en-klaar maaltijden produceren. Ik was dan blij dat tijdens ‘pilot KOOC diners’ iedereen enthousiast was. Tijdens deze diners kon het foodpanel zijn mening geven. Voor deze meningen stonden wij open. Aan de hand van de diners hebben we nog flink wat aanpassingen gedaan om het product te optimaliseren: verse kruiden werden toegevoegd, groenten werden verwisseld en het vlees werd anders bereid. Dit alles om de lekkerste maaltijden te maken. Toen de maaltijden eenmaal geperfectioneerd waren was het eindelijk zo ver: KOOC ging live!  

 

Het Foodpanel tijdens een 'KOOC pilot diner

Het foodpanel tijdens een ‘KOOC pilot diner’ 

 

 

#Firstbites  

We hadden nooit durven dromen dat we de eerste week al zoveel bestellingen zouden binnenkrijgen. De maaltijden werden in grote aantallen besteld en de reacties waren positief. Ook werden de #firstbites gedeeld en blijven de bestellingen sindsdien alleen maar stijgen. Daarnaast reageerden de media ook nog eens enthousiast. Wat een kick!  

 

 

Future proof 

Hoe zal de toekomst van eten en KOOC eruitzien volgens ons? Er zullen veel gezonde alternatieven bij gaan komen. Juist omdat deze vraag groter wordt en dit zich niet alleen beperkt tot de supermarkt. Zelf koken zal populair blijven, maar met onze drukke levens zullen gezonde, snelle en gemakkelijke oplossingen toch domineren. Hier speelt KOOC moeiteloos op in door haar gezonde kant-en-klare maaltijden. Ook zullen we blijven evalueren en innoveren, zodat er steeds nieuwe en steeds betere maaltijden worden aangeboden. Vegetarische en veganistische maaltijden zitten tevens al in de pijplijn!  

*Update oktober 2019: KOOC introduceert ook maaltijden mét gluten en/of en zuivel. 

 

Heb je tips voor nieuwe gerechten? Laat het ons dan vooral weten! 

En vergeet ons niet te volgen op onze social kanalen om op de hoogte te blijven over acties en trends.