Nederland,

Vergeet wat je weet over kant-en-klaar.

Met onze huisgemaakte maaltijden, die zorgvuldig zijn uitgebalanceerd en voldoen aan de strenge gezondheidsrichtlijnen Van Ralph Moorman garanderen wij een gevarieerd voedingspatroon. We hebben de ambitie om de perceptie van kant-en-klaar maaltijden te veranderen: KOOC als de nieuwe norm voor gezonde, kant- en-klaar bezorgmaaltijden in heel Europa. Onze huisgemaakte maaltijden, bereid met onbewerkte ingrediënten en deskundig samengesteld door Ralph Moorman zijn een gezond alternatief voor kant-en-klaar maaltijden. 

 

Onze missie: een gezond alternatief voor iedereen.

Onze missie is het toegankelijk maken van gezonde, lekkere en onbewerkte maaltijden voor iedereen. Door middel van innovatie en het produceren van lekkere en gezonde maaltijden, willen wij het eetgedrag van mensen positief beïnvloeden. Wij geloven in een natuurlijk gebalanceerde en geïntegreerde manier van zakendoen, waarin elke stap die KOOC maakt, bijdraagt aan het beste resultaat voor iedereen. Onze maaltijden zijn:

  • 100% biologisch

Biologisch is de basis van KOOC. Biologische producten worden altijd geteeld zonder kunstmest en kunstmatige bestrijdingsmiddelen. Biologische boeren houden zo veel mogelijk rekening met het natuurlijke gedrag van dieren. Waarom 100% biologisch?

Ralph vertelt: 'De biologische richtlijnen zijn voor mij normaal. Wat ik niet normaal vind is het onnodige gebruik van chemische toevoegingen, zware bestrijdingsmiddelen en preventieve antibiotica. Biologisch is dus de basis van KOOC, met uitzondering van vis. Ik verkies wildvang namelijk boven kweekvis.'

  • Zonder ongewenste toevoegingen

KOOC gebruikt producten zoals de natuur het bedoeld heeft: zonder ongewenste toevoegingen. Kunstmatige toevoegingen zijn hulpstoffen om de eigenschappen van levensmiddelen te veranderen. Deze toevoegingen hebben geen voedingswaarde. KOOC's producten zijn daarom zonder ongewenste toevoegingen. Onze producten zijn niet bewerkt en vol van hun eigen smaak! Zo dicht mogelijk bij de natuur.

  • Gluten, Lactose en Caseïne vrij

Bij KOOC merken we dat er steeds meer behoefte is aan gluten, lactose en caseïne vrij voedsel. Je bent niet alleen wat je eet, maar ook wat je verteert en verdraagt. Juist op die laatste twee gaat het bij veel mensen vaak mis. Het verteren en verdragen van gluten, lactose en caseïne is voor veel mensen verre van optimaal. Zo bestaan er coeliakie, glutensensitiviteit, lactose-intolerantie en caseïneovergevoeligheid.

Ralph vertelt: 'Coeliakie, glutensensitiviteit, lactose-intolerantie en caseïneovergevoeligheid komt zo vaak voor in lichtere of zwaardere vormen dat het voedingspatroon dat ik iedereen adviseer in mijn Hormoonfactormethode zeer arm is aan gluten, lactose en caseïne (en in het geval van coeliakie uiteraard 100% glutenvrij). In deze tijd zijn er zoveel alternatieve producten beschikbaar zonder deze stoffen, dat een gevarieerd gezond voedingspatroon met deze criteria in veel gevallen eenvoudig te realiseren is. En KOOC maakt dit alleen nog maar makkelijker. KOOC is 100% gluten, lactose en caseïne vrij.'

 

 

 

Inspired by Ralph Moorman

 

Hoi, ik ben Ralph Moorman, levensmiddelentechnoloog en gezondheidscoach. Mijn missie is om bedrijven te inspireren en producten op de markt te brengen, die voldoen aan mijn strenge criteria en zijn zoals de natuur het echt bedoeld heeft.

Daarbij hoeven we echt niet meer de jungle in om te jagen en te verzamelen. Dezelfde principes kunnen vertaald worden naar de huidige tijd waarin snelheid, gemak en smaak vooraan staan. Dit betekent dus de beste biologische grondstoffen selecteren, minimaal bewerken, geen onnodige additieven gebruiken en alle creativiteit samenbrengen om tot het lekkerste eind product te komen. Uitgebreid gezond koken en bakken is fantastisch, maar ook bij tijdgebrek en drukte moeten er oplossingen zijn. Ik inspireer en controleer.

Meer info: http://www.dehormoonfactor.nl/inspired-by-ralph-moorman

 

 

Uit eigen keuken

Koken is onze passie. Deze passie is ook terug te vinden in onze maaltijden. In Dirksland, Zuid Holland, bereidt het KOOC team dagelijks gezonde en lekkere maaltijden, met pure ingrediënten. Hoofdchef Gerard Smit vertelt:

'Vroeg in de ochtend beginnen mijn team en ik met de bereiding van de maaltijden. De lekkerste en meest verse ingredienten worden klaargezet en de recepten worden doorgenomen. Daarna starten wij met koken. Elke maaltijd wordt vers bereid met de juiste kruiden en specerijen en op de lekkerste en meest gezonde manier klaargemaakt: gestoomd, geslowcooked of rustig gegaard. De groenten worden gestoomd voor behoud van kleur en voedingswaarde. Het vlees braden we traditioneel. De professionele apparatuur helpt ons hier natuurlijk bij. 

Wij koken met veel liefde en oog voor detail - zoals een gepassioneerd kok dat het liefst doet. Uiteraard worden de maaltijden gekeurd door ons team van fijnproevers. Bij een go, scheppen wij de maaltijden in de luxe KOOC verpakking en worden ze onder de beste omstandigheden koel gehouden. Gekoeld en vers laadt Post NL de maaltijden in en zit onze werkdag erop. Bijna dan, wel moet eerst de hele keuken schoon.'

 

In heel Nederland bezorgd

KOOC bereidt niet alleen gezonde kant-en-klaar maaltijden, wij bezorgen deze ook nog eens aan huis.
Op deze manier hoef jij thuis alleen nog maar je maaltijd op te warmen. Zo gaan gemak én gezond samen. Onze partner PostNL bezorgt onze maaltijden in heel Nederland.

 

Start KOOCin'

Wil je in de tussentijd niks van KOOC missen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Inspired by Ralph Moorman
De maaltijden van Kooc